1:a även i Helsingborg!

 

 

Vilket lyckorus! Jag och Camilla vann Swedish Beach Tour i Helsingborg!

Vi vaknade upp vid 07 i söndags och såg att det skulle bli lite sämre väder än lördagen. Vi visste dock inte att det skulle vara så vindigt. Vi spelade mot Thurins 11.00.  Systrarna bemästrade vinden i första set och hade väldigt stabila mottag och pass. Vi kom dock igång i andra set och visade att vi gillar vind och att spela smart 2-1 till oss (18-21, 21-14, 15-7).

I final väntade favorittippade Karin Lundqvist och Nina Grawender. Karin vann 5/6 SBT förra året och jag minns matchen mot henne och Tora i tourfinalen i Halmstad. Jag och Hiske hade matchbollar i andra set om att gå vidare till tourfinal final! Vad gör jag då??? Missar anfall precis utanför baslinjen…Matchbollen…Jag kan säga att den matchbollen inte kommer glömmas bort.

Så jag var riktigt taggad till finalen i helgen. Trots att det blåste så hade båda lagen visat i semifinalerna att vi var de starkaste lagen i vinden. Karin och Nina visade det mot Sigrid/Hiske med klara 2-0.

Det var första gången jag och Camilla mötte Karin och Nina. Det är två långa meriterade tjejer som stod på andra sidan nät. Vi har dock visat en väldigt hög högstanivå och det var lite svårt att visa i denna vind, men vi satsade allt på vår spelförståelse och bollkontroll. Det som är roligt med vind är att det blir väldigt tydligt vad man är bra på som man annars inte gör. Jag gjorde slag under matchen som jag aldrig gör när det är vindstilla. Så jag har lite fler verktyg nu 🙂

Karin och Nina började första set övertygande med en 5 poängs ledning. De hade bra servar och utnyttjade vinden bättre än oss. Vi missade mycket i anfall vilket ledde till setförlust. Jämnt i början av andra, men sen kom vi igång med bra servar och mycket smartare spel i vinden. Vi fick upp mycket i försvar och gjorde kloka val. Vinst i andra. Vi hade hittat en fin känsla och började väldigt övertygande med några fina ess. 5-0. Vi fortsatte, var inte nöjda och höll en stabil serv och smarta anfall. Vinst (16-21, 21-13, 15-4). Fantastiskt att vinna två helger i rad!!!!

Det är lika villkor för alla spelare och som beachvolleybollspelare så gäller det verkligen att vara bra i sol, vind, regn och i olika spelmiljöer. Det gäller att träna i alla de miljöer för att vara beredd på allt på match. Jag har tränat i vind, sol och regn och kommer att fortsätta göra det. Nu lönade det sig, de extra träningspassen man stod ut i vinden och nötte. Tack till Mattias Magnusson, Rasmus Johnsson och Anders Kristiansson för de tillfällena i Portugal!

Tack till Camilla för en fantastisk helg och för härligt spel dessa helger. Tack till Örekelljunga som arrangerade Båstad och Helsingborgtouren. Otroligt bra slit av funktionärer som grävt och grävt sand.

Även stort tack till våra fina hejarklackar och för alla värmande hälsningar! Tusen tack!!

Tack för fina foton Beata Donberg!!!

blogger-image--549879273 blogger-image--702847958 blogger-image--1522600569 blogger-image--1698573843 blogger-image--1767497294 blogger-image-457321378 blogger-image-700515687 blogger-image-927817624 blogger-image-959542099 blogger-image-1201127709 blogger-image-1385014959 blogger-image-1546971016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s