2:a i Nord-europeiska mästerskapet!!

7 matcher senare landade vi på en 2:a plats i Oslo. Vi mötte som sagt Karin och Nina från Sverige.

Det har varit väldigt varierande väder idag, men vi spelade mest i spöregn. Vi inledde matchen väldigt starkt och hade  en riktigt bra sideout med många bra varierande slag. Vi ledde med några poäng men tappade till 14-14. Därefter blev vi lite snåla med anfallen och Karin/Nina tog över och vann med 21-18. Andra set har vi inte mycket positivt att snacka om. Vi började väldigt mesigt och hade inte alls den sideouten vi hade i första set. Blev för mycket slag i Ninas block och lite för många okloka val. Lite olikt oss, men så är det ibland.

Vi är riktigt stolta över att ha slagit ut Norska mästarinnorna Janne och Cindy och även Norge 2 Janne och Victoria, där vi gör två riktigt bra matcher och spelar som vi ska. Vi är 6:e rankade i tävlingen och tar en 2:a plats!! Pga att vi hade en tuff väg så fick vi spela 7 jobbiga matcher under dessa tre dagar. Jobbigt men otroligt kul att få möta så många olika lag.

Tack till Oslo volley som arrangerar denna tävling. Riktigt bra initiativ och väldigt kul för oss spelare att få möta skandinaviskt motstånd. Otroligt bra tävling efter ett sista minuten beslut. Hoppas på att tävlingen i Sverige blir av och även i Danmark.

För lag som inte var med, kan jag informera att man vann ca 150 CEV/FIVB poäng/person och även att det var prispengar på 3000 euro!

Trötta och glada rullar vi mot stockholm. Nu blir det vila för min axel. Den är inte så glad och pigg och att det spöregna idag gjorde det inte bättre. Bästa naprapaten Linda ska få trolla lite så att den blir frisk snart!!

Spelresultat Nevza Oslo

Torsdag

Okholm-Olander DEN [11] Nilsson-Yoken SWE [6] 0-2 (13-21, 16-21)
Kongshavn-Kjølberg NOR [3] Nilsson-Yoken SWE [6] 2-1 (21-19, 19-21, 15-10)
Skjong-Ulveseth NOR [9] Nilsson-Yoken SWE [6] 0-2 (10-21, 9-21)

Fredag

Treland-Pedersen NOR [2] Nilsson-Yoken SWE [6] 1-2 (21-16, 19-21, 15-17
Nilsson-Yoken SWE [6] Sondergard-Trans DEN [12] 2-0 (21-16, 21-16)
Kongshavn-Kjølberg NOR [3] Nilsson-Yoken SWE [6] 0-2 (17-21, 16-21)

Lördag

Grawender-Lundqvist SWE [1] Nilsson-Yoken SWE [6] 2-0 (21-18, 21-13)

blogger-image--1921150854IMG_0245

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s