17:e plats i antalya

Igår spelade vi cev satellite i antalya. Vi spelade första matchen mot Polen. Som sagt så är det ett nytt poängsystem och vi fick verkligen känna på för- och nackdelar med systemet. Vi spelade en 5-setare och var det starkaste laget och vann (15-13, 15-17, 15-8, 10-15, 11-9).
Det blåste en hel del och det var mulet under första matchen. Med det nya systemet så är det otroligt viktig att vinna lottningen och välja sida när det blåser så mycket. Iom att man byter sida på 7.

Andra matchen spelade mot Schutzenhöfer/Plesiutschnig från Österrike. De är tredjerankade i turneringen, så vi visste att vi behövde spela på topp för att vinna. Tyvärr gjorde vi inte det i första set. Vi var trögstartade, men i andra set taggade vi till. Vi spelade smart i vinden och hade en riktigt bra sideout. Vi pressade på och hade setbollar, men tyvärr tappade vi det. Tredje set vann vi och fjärde var jämnt, men Österrike lyckades rycka i slutet av setet och vann matchen; (6-15, 17-15, 12-15, 10-15).

Matchen slut och det började regna ordentligt. Vi går till spelschemat och ser att vi ska spela om 7 minuter! Men matchen innan drar ut på tiden så vi fick vila lite längre. Vi mötte Turkiet på centercourten. Tyvärr så underskattade vi de i början. De spelade smart och aggressivt. Det blev en riktig slitmatch med många bolldueller som vi förlorade lite för många av. Vi är verkligen inte nöjda med den förlusten, men vi tar lärdom av den förlusten.

Överlag är vi nöjda med turneringen. Men våra krafter tog slut. Nackdelen med detta system är att det blev väldigt långa och tighta matcher vilket kan vara kul för publiken, men tufft för spelarna. I snitt tog en match ca 48 minuter och spelschemat sprack ganska snabbt. Idag ösregnar det och är storm, så det blur gym på dagen och förhoppningsvis ett beachpass senare ikväll. Imorgon bitti åker vi hem mot Sverige igen.

Tack för allt stöd på Facebook och Instagram! Det värmer verkligen och peppar oss!!

20140509-091521.jpg

20140509-091536.jpg

20140509-091506.jpg

20140509-091554.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s