OS-kval i Maj!

Nästa vecka åker vi till beachvolleyns mecka Rio för ett två veckors träningsläger och matchträning! Sedan blir det säsongstart med Continental Cup Round 3. Förra året vann vi gruppen med Karin och Nina. OS-kvalet sätter igång den 1 maj.

Vår grupp består av Österrike, Portugal och Azerbaijan. Vinnaren av gruppen i omgång tre kvalificerar sig direkt till finalspelet som går våren 2016, tvåan och trean kvalar vidare under 2015 medan nationen som placerar sig fyra är utslagen. Vi siktar givetvis på gruppvinst igen!

För dig som inte förstår spelformen, så har volleyboll.se klargjort det lite 🙂

Continental Cup utgör en väg att kvalificera sig till OS i Rio 2016. Spelformen är land mot land i dubbel eliminering på fyra länder. Varje land ställer upp med två lag som båda möter motståndarnationens två lag, vid matchställning 2-2 spelas avgörande match mellan valfritt lag för att avgöra. Den nation som vinner kontinentalfinalen 2016 får en plats till OS i Rio medan tvåan och trean från varje kontinent spelar vidare i världsfinalen av Continental Cup där två OS biljetter delas ut. Redan OS-kvalificerade lag kommer inte få representera sina länder i kontinentalfinalerna av Continental cup under 2016.

Följ Continental Cup på Europeiska Volleybollförbundets hemsida, CEV

"2014-2016 CEV Beach Volleyball Continental Cup"CC_damer_grupp_D_vinst_2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s