Vi får inte spela

Som två blöta, överkörda katter känner vi oss nu 😦

Det blir inget spel på NEVZA i Danmark för oss efter att vi 23.15 igår kväll fick det tråkiga beskedet om att vi inte får spela eftersom vi förra helgen var tvungna att dra oss ur en tävling i Prag som spelades denna vecka. En uppdatering av en FIVB-regel som varken förbundet eller vi hade koll på. Nu måste man om man avanmäler sig göra det 21 dagar innan turneringen börjar för att få spela en annan tävling samma vecka. Och det spelar ingen roll om du dagarna innan blivit sjuk eller skadad men tillfrisknar till den andra tävlingen.

Så nu sitter vi trötta och ledsna på tåget hem mot Stockholm. Många tunga besked de senaste veckorna på saker som vi inte alltid kan påverka gör att spelglädjen sinar. Vi har tränat bättre än på länge med grym fysplan och läger i Florida och Brasilien, men säsongen har börjat tungt.

Förra säsongen la vi allt krut på att försöka kvala in till European Games (Europa-OS) som spelas i Baku i juni i år. Vi lyckades med detta och kom med som 26e lag av 32! Men tyvärr blev vi inte uttagna av SOK utan de valde att bara skicka ett svenskt damlag, eftersom ingen av oss egentligen har uppfyllt de höga kraven på resultat som de satt upp. Nu får istället länder med lägre ranking spela för att dom har andra uttagningsregler och vi är ett mästerskap fattigare.

I sommar spelas EM i Klagenfurt och det är vårt stora mål nu när vi inte fick spela Europa-OS. Eftersom det är svårt att komma in på de större tävlingarna (när FIVB har stramat åt platserna för varje land i kvalen och infört landskval) så var den här turnering i Danmark jätteviktig för våra EM-kval poäng, framför allt när vi är så himla nära att ta oss med.

Nu är det bara viktigt att försöka hitta tillbaka till spelglädjen och motivationen som såklart får sig en rejäl törn. Såna här gånger känns det så otroligt skönt att vi kan söka tröst och stöd hos varandra och vi kan bara lära oss av alla jobbiga nedslag och gå vidare. Även om det ibland bara måste få kännas piss och orättvist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s