Vårt första EM ihop

Wow, vad hände egentligen?! Från att vi filmade och intervjuades av SVT Sport i 3 timmar och pratade om besvikelsen till att inte knipa EM-platsen, till att två timmar senare få reda på att vi har 15 min på oss på att ta ett beslut om vi vill spela EM. Ett lag har dragit sig ur. Det är måndag den 27e Juli. EM startar på tisdag den 28e Juli…

Jag (Tadva) ringer upp Camilla direkt efter samtalet från Kristina på förbundet. Vi har 15 min på oss att hitta en resa till Klagenfurt?! Inte det lättaste. Jag ringde tekniska delegaten i Österrike och frågade om det var ok att vi missade det tekniska mötet på måndag kväll. Hon skulle ringa tillbaka och kolla upp om det var möjligt att vi landar tisdag 10.30. Schemat var redan utsatt och frågan var när vår match skulle spelas.

Hon ringer tillbaka och säger JA, er match är kl 17.00. 17.00!!! Inte 11.00 utan 17.00!!!

Jag ringer Camilla och vi fick släppa exakt allt annat. Vi höll på att packa till SM i Falkenberg (vi skulle egentligen åka ner på måndag kväll) och det blev en intensiv timme och sedan direkt till Arlanda. Vi hittade en 15 h flygning med två mellanlandningar, då allt annat var fullbokat. Huvudet var inte riktigt med. EM i magiska Klagenfurt och inte SM i Falkenberg. Hur gick detta till? Efter allt som hänt under säsongen så hade vi äntligen släppt besvikelsen med att inte komma med till EM….hur gör vi nu…vi förstår inte riktigt.

Vi landar i Klagenfurt 10.30 på tisdag morgon. Framme på spelplatsen runt 11.30. Hämtar ackreditering, tar foton och tar oss till centercourt – Magi! Vi har checkat av beachvolleybollens mecka nr1, Rio de Janeiro, i våras. Men detta är beachvolleybollens mecka nr2!! Klagenfurt är känt för fullsatta läktare med den mest hängivna publiken. Jag menar 10.000 personer som skriker, klappar, dansar och ropar ut olika hejafraser…Obeskrivligt.

Hannes Brinkborg sa till oss -GÅ DIREKT TILL LUNCHEN. Vi förstod nu vad han menade. Tre kockar stod redo för mig och Camilla. De skar upp handgjord skinka och grillade laxen sådär perfekt som man aldrig smakat den tidigare. Bästa matupplevelsen någonsin!!

Sedan in på hotellet och checka in. Duscha och ta in allt som hänt. Ladda inför match på centercourt 17.00 mot Litauen som vi aldrig mött tidigare.

Då vi knappt själva hann ta oss dit, så var det svårt att få med sig en tränare. Camilla hittade en vän som skulle vara fotograf under turneringen. Han måste ju kunna serva på oss…

-Hej, kan du serva underarmsserv eller kasta bollar på oss, så vi får en bra uppvärmning?

-JA, självklart!

Efter tre överarmsservar i nät, försöker vi övertala honom till att kliva fram och bara kasta över bollen. Han insisterar..

-jag klarar av att serva.

Fortsätter att missa. Vi säger än en gång

-Det är ok, det räcker med kast. Han kastar…i nät. Sedan kör han, nätkant in…världens skruv så den dyker framför fötterna på oss, om och om igen. Vi håller ut lite till. Nej, nu får det räcka, tack vi kör vår inspike själv istället. Litauen försöker att hålla sig från skratt, flinar lite lätt och deras coach jagar snällt upp bollar till oss.

Jaha Camilla, den sämsta uppvärmningen någonsin, men du! Vi ska spela vår första EM match ihop på CC i Klagenfurt 😀

Vi kliver in på banan och leder med 10-3. Om man bara kunde stanna upp i denna magiska stämning. Vi vinner första set och kan inte riktigt förstå hur med tanke på vår resa hit och uppvärmningen. Sedan svajar det till. Litauen har vaknat till och får väldigt bra press i serv och vi blir mesigare och spelar inte som i första set. 1-1. Tredje set fick vi ingen bra start och Litauen gjorde det de skulle och tog hem vinsten. Trist då vi verkligen hade matchen i början och inte spelade så hela matchen ut. Men vi skrattade efteråt, då det är den sjukaste matchinledningen vi någonsin upplevt. Nu började vi förstå att vi var framme. Vårt största mål i sommar var att ta oss till EM…Det fanns inte en enda tanke kvar i huvudet om detta, vi hade tvingat ut varenda lilla fantasi för att kunna ladda upp inför SM och vinna ett guld som vi var riktigt sugna på att få tillbaka.

Vi spelade en match om dagen. Tre gruppspelsmatcher. Otroligt uppskattat! Duscha reflektera, SOVA.

Kl 15.00 väntade Hasu/Parkkinen från Finland. Ett lag som vi mött tidigare och spelat väldigt jämnt mot. Vi ändrar taktik sedan tidigare matcher. Det lönar sig i första. Vi får bra press i serv och Finland gör många misstag trots sin stora skrikande klack vid sidan om. De kommer igång i andra och tar nu över med bra pressade servar. 1-1. Vi får en dålig start på tredje, väldigt likt vår första match mot Litauen. Underläge 7-13..Vi säger till varandra, vi har vänt förut, nu gör vi detta! Vi kommer upp till 14-14. Båda lagen sköter sin sideout, Finland har dock en boll upp i egen serv och matchboll efter matchboll. De slår in matchollen 17-19. Förlust. Tomhet. Trist. Så nära att ta oss vidare ur gruppen…

Vi gjorde allt vi kunde. Vi vände, men det var för sent. På fredagen skulle vi möta ett starkt Tyskland som bla vunnit silver på Världstouren i Kina tidigare i år. De skötte sitt tyska maskineri och vann med klara siffror.

Jahapp då var det över. Detta EM som inte existerade i våra hjärnor. Sjukt trist att inte ta chansen då vi fick en lättare grupp. Två bollar ifrån avancemang. Men den resan vi gjorde dit och de förutsättningar vi hade. Inte lätt att vara två Super Women som vi alltid vill vara. Vi Super Wommade oss dit och gjorde det bästa vi kunde. Vi kunde inte göra mer, det var i våra händer men ändå inte. Vi tänkte på alla mentala tips, alla mentala vinnargrottor, alla mentala tips till varandra. Men hej, vi fick spela ett EM som vi inte skulle få spela egentligen, kan man vara besviken efter denna magiska upplevelse och plats?!

Mitt (Tadva) första EM någonsin med min underbara vän Camilla vid min sida. Jag är så stolt över oss. Resan är väldigt tufft i många stunder och så otroligt fantastiskt i andra. I slutändan är det vi två som ska göra det ihop och med varandra .Det gjorde vi i detta EM både i med och motgång. Tack Camilla för att du vill göra denna resa med mig. Först SM-guld 2013, Tourfinal-guld 2014, kvala in på världstouren Grand Slam 2014 och nu ett EM 2015! Jag hade som knodd en dröm om att spela med Sverigetröjan på. Den drömmen är här och nu. Den drömmen har formats om och växer för varje minut. Så en 25:e pats på vårt första EM ihop, det känns ganska ok just nu för jag vet att vi kommer tillbaka starkare och erfarenheter rikare till nästa gång. Motivationen och inspirationen kan inte vara högre än såhär.

Och ni därute…Ni är magiska (ja mycket magiskt med detta inlägg). Ni berör oss. Ni inspirerar oss. Ni får oss att vilja mer. Ni får oss att le och ni är med oss i varje match. Det betyder otroligt mycket för oss att ha ett sånt stöd. Vi är två spelare som spelar med glädje och kämparglöd. Ni sätter bränsle på den elden och vi tackar och bockar för det.

Tusen tack till våra sponsorer som tror på oss år efter år! Ni gör vår satsning möjlig!

Tack till vår huvudsponsor Helenius Ingenjörsbyrå!

Tack till Sonora Revision, Lemeo, Södertälje Volleybollklubb, Casall, Hälsostyrkan, Nordic Wellness, Maria Åkerberg, och Colmar Active. Tack Johan Svensson för din hjälp med vår fys och tips i sommar.

Många kramar Tadva & Camilla ❤ ❤ ❤

2 tankar om “Vårt första EM ihop

  1. Vilket häftigt äventyr! Och vilken grej med ett så oväntat besked! Synd att ni kom vidare men ni måste ju gjort en bra insats med så fina siffror!
    KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s